SIGN UP FOR NEWS LETTER GET 10% OFF – USE CODE NEW10

HÅLLBARHET

Vår ambition är att investera i människors och planetens långsiktiga hälsa. Genom att sätta människor och planeten först gör vi tydliga val när vi skapar våra produkter, när vi väljer var vi ska producera och hur våra produkter ska levereras samt vilka partners vi samarbetar med.

MÄNNISKAN & MILJÖN

Vi är nya på marknaden, men vi har lång erfarenhet från modetextil- och sportindustrin. För oss är hållbarhet, miljö och mänskliga rättigheter en självklarhet och är en del av våra dagliga beslut och långsiktiga strategi när vi strävar mot en mer balanserad livsstil och ett hälsosammare samhälle. Vårt koncept ska skapa möjligheter till en mer hållbar livsstil där kvinnor kan ta hand om sig själva, sina nära och planeten om man så önskar. Vi gör det primärt genom framtidens hållbara activewear, men även genom samarbeten med kvinnor och partners som stödjer vårat budskap & värderingar LOVE – POWER –MOVEMENT.

DESIGN

Vi utvecklar och producerar högkvalitativa produkter med tidlös och hållbar design. Vår designprocess är därför ytterst medveten och effektiv med korta beslutsvägar, få prover och genomtänkta materialval med fokus på att minimera tyg- och materialavfall samt möjlighet att agera flexibelt för att möta våra kunders behov och efterfrågan. Vi strävar efter enkelhet i allt vi gör. Vi värdesätter enkel design som är lätt att bära, lätt att förstå, lätt att älska och passar många människor och många tillfällen. Genom enkelhet skapar vi effektivitet och hållbarhet. Vårt mål är att bidra till en mer balanserad och enklare vardag.

HÅLLBAR PRODUKTION

Våra fabrikspartners väljer vi främst utifrån kompetens, erfarenhet, miljöpåverkan, arbetsvillkor och transparens. Vi värdesätter långvariga relationer och effektiva arbetsmetoder.  Vårt sortiment tillverkas i europeiska välkända fabriker med stor kunskap och erfarenhet från sport- och funktionskläders industrin. Materialen vi arbetar med kommer huvudsakligen från italienska högteknologiska tygleverantörer, alla godkända och certifierade av bland annat Oeko-Tex®, PEF ® (Product Environmental Footprint), ISO14001. Vi samarbetar endast med tyg- och klädpartners som delar våra värderingar och stödjer en hållbar utveckling av textil industrin.

PAKETERING

Vi strävar efter medvetenhet och enkelhet i vår förpacknings design där vi tar hänsyn till val av material, leverantörer och återvinningsbarhet. Våra förpackningar och logo tryck designas i Stockholm och utvecklas med minsta möjliga miljöpåverkan av vår Bluesign® certifierade Svenska leverantör. ByKimby activewear levereras från fabrik i 100% återvunnen zip-plastpåse, som går perfekt att återanvända som necessär för t.ex schampo & duschtvål, eller om man så önskar fungerar den även för använda kläder efter träningen. Vår hållbara och slitstarka e-handelspåse är tillverkad av 100% återvunnet papper från ansvarsfullt omhändertagna skogar som är försedda med FSC-certifiering. Påsen är enkel att öppna liksom att försluta vid eventuell retur.

Image with text

PARTNERSKAP

Vi söker och samarbetar bara med partners som delar våra värderingar på vår resa mot en hållbar sport- och modeindustri.

Vi bygger vårt varumärke i nära relation med medvetna kvinnor, det vill säga kunder, medarbetare och partners.

CERTIFIERINGAR & SPÅRBARHET

ISO 14001 är en internationell överenskommen standard inom branschen som ställer krav på ett miljöledningssystem. Det hjälper organisationer att förbättra sin miljöprestanda genom att jobba med resursanvändning och minskning av avfall.
OEKO-TEX är en internationell standard som Intygar att sortimentet/produkten inte innehåller och inte släpper ut några skadliga ämnen som kan vara farliga för människors hälsa. Färdiga produkter genomgår noggranna laboratorieanalyser som kontrollerar förekomsten/frisättningen av skadliga ämnen, såsom bekämpningsmedel, tungmetaller, formaldehyd, aromatiska aminer, allergiframkallande färgämnen. Kraven och trösklarna uppdateras ständigt baserat på de senaste medicinska-vetenskapliga studierna.
PEF-CERTIFIERING (Product Environmental Footprint) mäter miljöavtrycket under en produkts hela livscykel tack vare 16 miljöindikatorer som vattenavtryck, koldioxidavtryck och energiavtrycket i sortiment.
SensitivEcoSystem® är en allomfattande vision med fokus på en uppsättning förfaranden som utvecklats för att minska vatten-, energi- och kemikalieförbrukningen och minska avfall och koldioxidutsläpp. 
×